Oxfilé

Beställde in Oxfilé medium/rare ikväll. Jag älskar kött. Ingen dålig bit jag fick heller, är huuuur mätt som helst fortfarande.

Tog ett glas rosé till maten, åh vad gott det är. Men jag funderar.. Rött vin innehåller ju minst kolhydrater och vitt mest (ändå inte mycket). Men ligger rosé i mitten då eller? Någon som vet? Med tanke på färgen borde det ju vara så.. Men jag har ingen aning. Orkar inte googla heller 😉

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Hanna
    Aug 23, 2011 @ 11:10:18

    Har också funderat så var tvungen att googla 🙂

    ”Torrt vitt vin 0,4 g kolhydrater/100g
    Halvtorrt vitt vin 3 g kolhydrater
    Sött vitt vin 5,9 g kolhydrater
    Rosévin 2,8 g kolhydrater
    Rött vin 0,8 g kolhydrater
    Mousserande bedöms väl på samma sätt som vitt vin”

    Verkar som man kan dricka rosé med ganska gott samvete!

  2. emelie
    Aug 23, 2011 @ 19:35:48

    woho! synd man är en sån dålig vinkännare bara.. hur ska man kunna känna skillnad på vad som är torrt och halvtorrt tro..

  3. Hanna
    Aug 23, 2011 @ 19:38:16

    Jag tycker det är ganska lätt att känna skillnad, det svåra är bara att veta INNAN man köper det 🙂

  4. emelie
    Aug 23, 2011 @ 19:39:43

    ja det med! vet du något som är torrare än torrast du kan rekomendera? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: