Ljust LCHF-bröd

Häromdagen testade jag att baka Marianns ljusa bröd och det blev verkligen jättebra. Supernöjd!

12 ägg
50 gram smält smör
1 tsk salt
1,5 dl kokosnötsmjöl
1,5 tsk bakpulver

Vispa äggen, tillsätt det smälta smöret, saltet och till sist de torra ingredienserna. Smörj en brödform (jag bröade den dessutom med vallmofrön) och häll i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Jannica
    Jul 22, 2011 @ 05:49:56

    Åh, jag saknar ”riktigt” bröd massor. Brukar göra på mandelmjöl,. tror du det går med detta receptet också eller har kokosnötmjöl en egen smak? Aldrig testat det nämligen.

  2. Josefine
    Jul 23, 2011 @ 11:04:56

    Kokosnötsmjöl – vad är det / hur fixar man det? 🙂

  3. Marianns LCHF mat & bak
    Aug 29, 2011 @ 08:18:40

    Kokosnötsmjöl smakar inte kokos, om man ex vill att en kaka ska smaka kokos måste man tillsätta kokosfllngor.
    Kokosnötsmjöl är ett mjöl som är ganska likt vetemjölet men har inga av de negativa egenskaperna. Man köper det på hälsokostaffär eller på LCHF butiken på nätet.
    Kokosnötsmjöl är mitt bas-mjöl i all bakning med LCHF.
    Mvh Mariann

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: