Morotskaka LCHF

Kakan:
50 gram smör
3 ägg
1 dl sukrin
3 dl pofiber
1 dl creme fraiche/turkisk yoghurt
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk ingefära
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl finriven morot

Frosting:
200 gram philadelphiaost
50 gram rumstempererat smör
2 msk sukrin
0,5 dl creme fraiche
Pressad citron/lime

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vaniljpulvret. Vänd i pofiber, bakpulver, kanel, ingefära, creme fraiche och de rivna morötterna. Vispa ägg och sukrin pösigt och blanda sen ihop allt. Häll smeten i en passande form och kör in i ugnen i ca 25 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred på kakan när den svalnat.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. M
    Maj 31, 2011 @ 21:38:47

    Åh, shit! Den där måste ha varit fantastisk!

  2. kinos
    Maj 31, 2011 @ 22:19:56

    Åhhh dreggel. Har bakat den där förut. Goood!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: