Mammas falska kalvdans

Efterrätten jag pratade om var falsk kalvdans och jag tycker att det var hur gott som helst. Riktigt kalvdans görs på råmjölk, dvs den första mjölken som kalvarna får och den är mycket tjockare än vanlig mjölk. Är dock väldigt svårt att få tag på och då kan man göra tjock mjölk med torrmjölkspulver istället! Mamma gjorde som sagt detta och här har ni receptet:
2 ägg
5 dl vatten
4 dl torrmjölkspulver
1 msk socker
0,5 msk kardemumma
0,5 msk kanel

Vispa ihop alla ingredienser och häll sen smeten i en smord form och kör i ugnen på 175 grader i en halvtimme. Vi åt det med jordgubbsmos och ovispad grädde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: