Pyttipanna

Visst skulle man kunna lura vem som helst att det här är en ”riktig” pytt? Istället för potatis har jag använt rättika, som bara innehåller 2 gram kolhydrater.

Börja med att tärna rättikan och koka den i saltat vatten. Den behöver kokas först för att den ska mjukna och för att den betska smaken ska försvinna. Bryn sen på hackad lök och falukorv (går att köra med skinka eller vilket kött som helst också såklart) och tillslut rättikan. Krydda med salt, peppar och ekologisk grillkrydda. Jag åt detta med kryddsmör, stekt ägg och rödbetor. Hamnar i matlådan imorgon också.

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Ewa
    Apr 18, 2011 @ 19:33:07

    Har inte provat rättika förrut…..spännande, ska testa /Kram

  2. liinneaschoice
    Apr 18, 2011 @ 19:35:56

    Cooolt! vad fan är rättika och hur smakar den? skum grönsak (?) 😛

  3. M
    Apr 18, 2011 @ 20:02:57

    Ja, jag undrar också hur rättika smakar, liknar den någon annan grönsak?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: