Dags för hemmagjort mandelmjöl

Idag fick jag ärva min mormors gamla mandelkvarn. Med en sån kan man göra mandelmjöl som är ett jättebra substitut för vetemjöl i t.ex bröd och pannkakor.

Sen tycker jag att gamla mandelkvarnar är så himla fina..

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Peter Lundberg
    Feb 17, 2013 @ 12:00:03

    Jaha, och hur gör du? Räcker det att köra mandlarna en gång?
    (Den här sortens kvarnar finns fortfarande i produktion förresten).
    Hur mycket behöver man i förhållande till vetemjöl? har det samma egenskaper i pannkakor och annan mat?Jag är nybliven försöks-LCHF , måste gåjner åtminstone femton kilo och förstår inte riktigt att det kan fungera…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: